"Unica si ultima implinire a fiecarui om este sa traiasca in propriul vis" I.P. Culianu

Abundenta si varietatea ce populeaza Gradina imi confera un sentiment de incantare si sper ca si voua.Credeti ca e mare Gradina?Gresiti!E Infinita!Si cu toate ca e infinita, are limite: imaginati-va o cusca (nu conteaza unde e plasata in Gradina) - de la gratiile ei spre exterior e Infinitul, insa daca mergi spre gratiile custii dai de limite.Poate ca, pana la urma, se pune totusi problema unei alegeri... Fie ca acest blog sa mai adauge un pic de sare si piper in amalgamul de "secrete revelate","cai de mantuire","tehnici de eliberare"...,raspandite prin lume in prezent. Ideile si analizele expuse aici au multiple surse de inspiratie,cu toate acestea, sper ca din cand in cand sa mai puna si Noul pe tapet,sa inspire si pe altii la a gasi noi explicatii si idei.Sa creeze!Sa viseze!Sunt printre noi unii carora le face placere doborarea viselor altora, parca ar trage cu prastia in pasari.Ignorati-i!Visati!Pentru ca din clipa in care doi oameni viseaza acelasi lucru,acesta devine realitate!Cat despre acceptarea sau respingerea ideilor prezentate pe acest blog?Daca nu exista Dumnezeu toti avem dreptate, insa daca exista, dreptatea va fi doar a unora (sper sa fie totusi cativa care sa aiba dreptate ).

Stampila

Publicat de M
  Omul... Nu incerc a-l defini...Cum oare sa-ti imaginezi ca ai putea descrie Frumusetea Infinita?
  Putem ,insa , sa-i definim traiectul, facand, cateodata, instantanee ale arealului spatial si temporal pe care-l traverseaza. Putem vedea si efectele traversarii , prin civilizatia ce-o emana.
  Multi isi inchipuie ca vorbesc de repere cand inventeaza (noroc ca-s amuzante) diverse manuale a tot si toate, diverse scari, clasificari.
 Asa ca , folosindu-ma de mult adoratele  etichete, hai sa stampilez si eu omul. Sa nu priviti ca stranie stampila aplicata de mine. Ochii au doua functii: a privi si a vedea. Cat despre a trai...

  Reper: scara lui Kardashev, revizuita, cu 5 tipuri de civilizatii...
  Si acum, sa punem mult asteptata stampila:

  Cu toate ca civilizitia umana se apropie modest de tipul I, omul este o fiinta de gradul V, da, omul poate manipula universuri, poate crea si, dar si distruge universuri...

  Imi doresc din tot sufletul sa-l vad, etern, pe om, insistand doar pe Creatie si Frumos...
 

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu