"Unica si ultima implinire a fiecarui om este sa traiasca in propriul vis" I.P. Culianu

Abundenta si varietatea ce populeaza Gradina imi confera un sentiment de incantare si sper ca si voua.Credeti ca e mare Gradina?Gresiti!E Infinita!Si cu toate ca e infinita, are limite: imaginati-va o cusca (nu conteaza unde e plasata in Gradina) - de la gratiile ei spre exterior e Infinitul, insa daca mergi spre gratiile custii dai de limite.Poate ca, pana la urma, se pune totusi problema unei alegeri... Fie ca acest blog sa mai adauge un pic de sare si piper in amalgamul de "secrete revelate","cai de mantuire","tehnici de eliberare"...,raspandite prin lume in prezent. Ideile si analizele expuse aici au multiple surse de inspiratie,cu toate acestea, sper ca din cand in cand sa mai puna si Noul pe tapet,sa inspire si pe altii la a gasi noi explicatii si idei.Sa creeze!Sa viseze!Sunt printre noi unii carora le face placere doborarea viselor altora, parca ar trage cu prastia in pasari.Ignorati-i!Visati!Pentru ca din clipa in care doi oameni viseaza acelasi lucru,acesta devine realitate!Cat despre acceptarea sau respingerea ideilor prezentate pe acest blog?Daca nu exista Dumnezeu toti avem dreptate, insa daca exista, dreptatea va fi doar a unora (sper sa fie totusi cativa care sa aiba dreptate ).

Metamorphosis

Publicat de M

                   "Oooo, desertaciunea desertaciunilor...Totul e desertaciune!"


    Hmmm....
    Oare nu cumva ne scapa ceva?
    Sunt convins ca daca am trai nu mai mult de 500 de ani am observa tipare care se repeta, tipare sociale, in dezvoltarea tehnologica, chiar in schimbarea climei....si multe din cele care ni se par ciudate acum, ne-ar fi banale.
    La fel de convins sunt ca defazarea temporala are rostul ei. Cat traim noi fata de o laptuca? Dar fata de un munte? Ei bine, aceasta defazare ar putea explica si lipsa contactului cu extraterestrii (daca ei exista)...
    Lasand deoparte evidenta clara, ca de multe ori raspunsurile simple sunt si cele mai pertinente, cateodata avem totusi sentimentul ca ne scapa ceva: acum sigur ne scapa faptul ca oricat de banale ar fi schimbarile, in timp, ale omului, tehnologiei , climei, e sigur ca, daca nu intelegem ca, pe noi, ele ne afecteaza acum si nu le dam importanta...

  E clar ca putinele, din cele multe care au simtit nevoia in a fi acum enumerate mai jos isi au originea in prezumtia ca suntem tributari coordonatelor spatio-temporale ( printre altele) :

   Toate aceste valuri , ca se vor ciocni sau nu unele de altele, la un moment dat se vor potoli si, poate, vom intelege ca reprezinta doar suprafata oceanului.


   Institutii, guverne, tari, organizatii, oameni (ciudat, asa-i?) vad, experimenteaza, interactioneaza cu ce-i inconjoara. Multe din ele sunt scrise pe internet. Gata. Nu mai e nevoie sa scriu nimic. Ha ha ...

  Cum poate o tara sa supravietuiasca? Omul? Citind pe internet? Sau adaptandu-se, traind?
  Cei care aduc informatii , cei care iau decizii, cei care le implementeaza apoi sperand sa aiba sorti de izbanda, ce trenduri urmaresc? Le pasa? Sau citesc pe internet?

   Ce fel de masini , utilaje au in plan pe urmatorii 10-20 de ani  marii producatori? Electrice sau pe combustibili fosili? Deocamdata subterana ascensiune in domeniul lansatoarelor orbitale( vor revolutiona viata si tehnologia umana), implicarea foarte mare a intreprinderilor private in domeniul aero-spatial, ce impact vor avea? Pana acum imposibila stocare cu eficienta a energiei electrice poate va fi posibila...Ce stiti de noile baterii ce vor aparea?
  Tratamentul pt HIV a aparut, e eficient si ieftin. Tratamentul geriatric a inregistrat progrese remarcabile. No comment. Eu. Dar voi?
   Razboiul economic. Fiecare e protectiv cu cetatenii si industria lui. Dar...DAR!
   Cea mai mare piata e Asia de SUDEST- 85% din planeta. Deja au loc mari imprieteniri acolo. O SUA care deja depinde pana si in domeniul militar de tehnologia fabricata acolo, o Europa care depinde de aproape tot ce e fabricat acolo, in afara de masini,  o Rusie care va fi santajata pentru orice va primi de acolo, ce sanse au daca sunt prinsi cu pantalonii in vine cand Asia ridica un gard in jurul economiei ei?
   Intelegeti ca s-au nascut IA-urile? Toate caderile masive de sisteme din lume (energetice , aeroporturi, etc - cred ca multi hackeri au ramas umiti de cat de buni sunt...) au fost felul lor de incepe sa invete sa-si flexeze muschii, sa mearga...Daca asta n-ati vazut, ce veti face cand vor fi depasit cu mult stadiul vorbirii?
   AUTOMATIZAREA! Impactul ei, ati incercat cat de cat sa-l anticipati?
  Cate slujbe vor disparea? In ce domenii vor avea utilitate recalificarile? Ce slujbe noi vor deveni necesare datorita ciocnirii valurilor? Dar cand vom vedea oceanul?

  Ce planuri aveti pe 30 de ani? Dar pe 50? Pe 100? Ati facut pe 900?
  Intrebare: Ce planuri aveti pe urmatorii 200000 de ani? Dar mai mult? Nici macar nu indrazniti??!! Trist...Poate copiii nostri vor indrazni si le vor vedea implinindu-se. Vor trai!

  Trebuie inventariate resursele si apoi, dupa realizarea status qou-ului economic mondial, trebuie inceputa alocarea lor judicioasa la nivel global. Multiculturalismul, libera circulatie sunt importante. Revolutia educatiei , necesara supravietuirii. Nu am vorbit de un stat global. Am vorbit de o lume in care fiecare tara poate avea individualitate, in acelasi timp implicandu-se activ in prosperitatea omului.

  blah blah blah... m-am plictisit..

 Cate nu se pot spune, tot timpul...

 Pentru cei care nu au rabdare sa citeasca goala vorbarie de mai sus avem un

  REZUMAT:

 Ne scapa ceva...

 Oooo...

  Nu intelegeti?

          Desertaciunea desertaciunilor...

                    ...e chiar faptul ca...
     
                                   Totul e desertaciune!    ?! 
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu