"Unica si ultima implinire a fiecarui om este sa traiasca in propriul vis" I.P. Culianu

Abundenta si varietatea ce populeaza Gradina imi confera un sentiment de incantare si sper ca si voua.Credeti ca e mare Gradina?Gresiti!E Infinita!Si cu toate ca e infinita, are limite: imaginati-va o cusca (nu conteaza unde e plasata in Gradina) - de la gratiile ei spre exterior e Infinitul, insa daca mergi spre gratiile custii dai de limite.Poate ca, pana la urma, se pune totusi problema unei alegeri... Fie ca acest blog sa mai adauge un pic de sare si piper in amalgamul de "secrete revelate","cai de mantuire","tehnici de eliberare"...,raspandite prin lume in prezent. Ideile si analizele expuse aici au multiple surse de inspiratie,cu toate acestea, sper ca din cand in cand sa mai puna si Noul pe tapet,sa inspire si pe altii la a gasi noi explicatii si idei.Sa creeze!Sa viseze!Sunt printre noi unii carora le face placere doborarea viselor altora, parca ar trage cu prastia in pasari.Ignorati-i!Visati!Pentru ca din clipa in care doi oameni viseaza acelasi lucru,acesta devine realitate!Cat despre acceptarea sau respingerea ideilor prezentate pe acest blog?Daca nu exista Dumnezeu toti avem dreptate, insa daca exista, dreptatea va fi doar a unora (sper sa fie totusi cativa care sa aiba dreptate ).


AUM

Posted by Anonim

  Cu adevarat Tatal isi desavarseste plenitudinea, se releva prin Eu sunt...
  Misterul Vointei...Creatia...Adevarata Creatie...
  Consider ca nu e necesar sa realizez o noua abordare a Cuvantului raportandu-ma la Kabbalah, deoarece multi au facut-o. Se stie despre Cuvantul pierdut al masoneriei, si al iudeilor, Graal-ul,  calea, pronuntia pierduta a celui de-al treilea nume, Numele Sfant al lui Dumnezeu, Cuvantul, Adevarul. Nume a carui pronuntie corecta te pune fata in fata cu Dumnezeu. Inclin sa cred ca traducerea sa prin "Eu sunt..." este atat de aproape de El pe cat duce capacitatea noastra de intelegere, traire. Binenteles ca e foarte posibil ca intr-adevar sa existe si o forma originara a sa, in limba primordiala. In Zohar (Ed Antet) , la pagina 30 se vorbeste de "Eu sunt..." , se fac in alte lucrari analize ale lui "Eu sunt", ca in aceste 2 link-uri: 1 si 2.Suntem cu totii de acord ca traducerea Numelui Complet YHWH ELOHIM, adica " Eu sunt El, Zeii...(Eu sunt Dumnezeu)" ( interesant de remarcat ca Ingerul lui YHWH e Rehael, deci Ingerul Sheckinei, lui Elohim e Michael) ar putea fi o traducere destul de pertinenta, ca , deasemeni, porunca de a proclama unitatea numelui lui Dumnezeu a traditiei iudaice, tradusa, pare destul de logica "Asculta popor al lui Dumnezeu, Eu sunt Dumnezeu(Elohim, probabil uneori scris Elohenu - in felul asta aparand numele complet YHWH ELOHIM) , Eu sunt unul!" Despre " Si numai Eu sunt slavit in ziua aceea!" e clar de mult. Sunt convins de asemeni ca tot timpul desfasurarii acestor analize s-a acordat o mare importanta faptului ca Adevarul nu e doar un concept ci si o fiinta, iar referitor la asa zisa cale pierduta, se stie ca se poate merge pe Calea Frumoasa.
   Faptul ca au o abordare dintr-un alt unghi , mai ontologica sa zicem, ma determina sa vorbesc putin si de perspective ale hindusilor referitoate la acet subiect. Ei traduc AUM "Eu sunt"( pranava, sunetul primordial ce vibreaza fara intrerupere...  ) ; Sankaracarya in Upadesha Sahashri isi spune parerea (cap X de exemplu) ;  in Bhagavad-gita "Eu sunt silaba AUM..." (VII, 8; etc), iar Yoga Sutra se pune in acord cu ei spunand cu una din cele 2 cai ( detalii aici ) ce duc la eliberare este pronuntia AUM .
  Analiza ontologica a celor 3 stari conditionate ale existentei, de veghe, somn cu vise si somn fara vise, i-a bantuit pe filosofi intotdeauna, facandu-i sa teoretizeze asupra unei stari fara conditionari , o a 4-a stare, eliberarea, numita de curentele moderniste "iesirea din matrix".
  Un text interesant al hindusilor legat de acest subiect este Mandukya Upanishad, nu intru in detalii despre el, dar as dori sa rezum cateva din punctele sale comune cu textele mai sus mentionate si cu subiectul nostru:
    A  - este starea de veghe, este Tara , este prima litera din cele 4 ale mantrei zeitei Tara...;
    U  - este starea de vis , este Chinnamasta, este litera 2 din cele 3 ale mantrei zeitei Chinnamasta...;
    M - este starea de somn adanc, este Kali, este litera ultima din cele 4 ale matrei zeitei Kali.
 "Natura Lui nu poate fi cunoscuta decat prin El insusi" - Sana'i, Gradina Tainica a Adevarului
  Primele versete din aceasta upanisada sunt revelatoare: "AUM (Eu sunt) -este- tot acest Univers.Tot ce a exista , ce exista si ce va exista - toate sunt sunetul AUM...Toate acestea sunt Dumnezeu(Brahman). Sinele este Brahman...."
    Concluzia e ca multi cauta aiurea-n tramvai, asta daca cauta,  iesirea din matrix=A   U   M  exista, insa doar  Calea Frumoasa duce la cea de-a 4-a stare, la  AUM, YHWH, Adevar, Eu sunt...
   
  

1 comments:

  1. Anonim spunea...

    EXCEPTIONAL, de-a dreptul extraordinar, fara cuvinte.............

Trimiteți un comentariu