"Unica si ultima implinire a fiecarui om este sa traiasca in propriul vis" I.P. Culianu

Abundenta si varietatea ce populeaza Gradina imi confera un sentiment de incantare si sper ca si voua.Credeti ca e mare Gradina?Gresiti!E Infinita!Si cu toate ca e infinita, are limite: imaginati-va o cusca (nu conteaza unde e plasata in Gradina) - de la gratiile ei spre exterior e Infinitul, insa daca mergi spre gratiile custii dai de limite.Poate ca, pana la urma, se pune totusi problema unei alegeri... Fie ca acest blog sa mai adauge un pic de sare si piper in amalgamul de "secrete revelate","cai de mantuire","tehnici de eliberare"...,raspandite prin lume in prezent. Ideile si analizele expuse aici au multiple surse de inspiratie,cu toate acestea, sper ca din cand in cand sa mai puna si Noul pe tapet,sa inspire si pe altii la a gasi noi explicatii si idei.Sa creeze!Sa viseze!Sunt printre noi unii carora le face placere doborarea viselor altora, parca ar trage cu prastia in pasari.Ignorati-i!Visati!Pentru ca din clipa in care doi oameni viseaza acelasi lucru,acesta devine realitate!Cat despre acceptarea sau respingerea ideilor prezentate pe acest blog?Daca nu exista Dumnezeu toti avem dreptate, insa daca exista, dreptatea va fi doar a unora (sper sa fie totusi cativa care sa aiba dreptate ).


Puntea dintre Sunet si Lumina: CHINNAMASTA

Posted by Anonim



  Forta naucitoare a instantaneitatii.

    Intr-o discutie purtata de Tesla cu Einstein, unul din ei a gasit o explicatie prin care ambele teorii (ondulatorie si corpusculara) privind natura luminii ar fi valabile:"eterul exista, dar existenta sa nu  va putea fi demonstrata niciodata; lumina in mediul eterului are natura ondulatorie, dar dupa parasirea eterului se transforma in corpuscului[fotoni]."
  Inteligenta pe care noi o cunoastem cu numele Chinnamasta este simbolizata ca o zeita ce-si tine capul taiat in mana si impreuna cu 2 zeite in stanga si dreapta ei beau sangele ce curge din gatul taiat.(interesanta si similitudinea cu ADN-ul - oare vor sa spuna ca intre cele 2 spirale se mai afla ceva ce noi inca nu vedem?).
  Chinnamasta are ca atribute atat sunetul cat si lumina, forta ei de manifestare este mai puternica decat a lui Kali, este mult mai infioratoare decat Kali, se manifesta practic instantaneu (spre deosebire de Kali care are totusi nevoie de timp, putin , dar are).
 In Univers ea este electricitatea organica (chi, prana...), ce patrunde totul. La nasterea omului intra in corp prin glanda pituitara (Sahasrara), se raspandeste prin toate canalele energetice si anima corpul. In corpul uman, desi are corespondenta in Ajna chakra (glanda pineala), ea salasluieste in Shushumna (coloana vertebrala).
 Cand se vorbeste de ea, se spune ca singurul scop al existentei este ca Unicul sa se manifeste ca fiind Mai Multi.
  Chinnamasta este forta acceleratoare a Creatiei, pragul, puntea, granita dintre sunet si lumina. Tot procesul Creatiei prin plecarea Cuvantului (sunetului) de la En Soph(Infinitul) si transformarea sa in Lumina ( lumea noastra, Universul) necesita o mare forta. Mentinerea acestei separari, aceasta forta teribila este Chinnamasta.
   Cand ofera cuiva iluminarea se manifesta ca fiind Gratia Divina (Tara, sunetul); este chiar interesanta relatia dintre ele: Chinnamasta are pe buze mantra aferenta zeitei Tara, in timp ce  Tara e reprezentata izgonind demonii cu mantra zeitei Chinnamasta.
  Cheia de accesare a fiintei ei, bija-mantra ei este HUM ( am vazut ca e esentiala in yoga caldurii interioare si in proiectia violenta -probabil in toate cele 6 yoga ale lui Naropa).
  Atat deocamdata. Cat despre corespondenta Puterilor Cosmice cu Sefirotii Arborelui Vietii (implicit arhanghelii) va mai las si pe voi sa studiati. Va fi interesant.

0 comments:

Trimiteți un comentariu