"Unica si ultima implinire a fiecarui om este sa traiasca in propriul vis" I.P. Culianu

Abundenta si varietatea ce populeaza Gradina imi confera un sentiment de incantare si sper ca si voua.Credeti ca e mare Gradina?Gresiti!E Infinita!Si cu toate ca e infinita, are limite: imaginati-va o cusca (nu conteaza unde e plasata in Gradina) - de la gratiile ei spre exterior e Infinitul, insa daca mergi spre gratiile custii dai de limite.Poate ca, pana la urma, se pune totusi problema unei alegeri... Fie ca acest blog sa mai adauge un pic de sare si piper in amalgamul de "secrete revelate","cai de mantuire","tehnici de eliberare"...,raspandite prin lume in prezent. Ideile si analizele expuse aici au multiple surse de inspiratie,cu toate acestea, sper ca din cand in cand sa mai puna si Noul pe tapet,sa inspire si pe altii la a gasi noi explicatii si idei.Sa creeze!Sa viseze!Sunt printre noi unii carora le face placere doborarea viselor altora, parca ar trage cu prastia in pasari.Ignorati-i!Visati!Pentru ca din clipa in care doi oameni viseaza acelasi lucru,acesta devine realitate!Cat despre acceptarea sau respingerea ideilor prezentate pe acest blog?Daca nu exista Dumnezeu toti avem dreptate, insa daca exista, dreptatea va fi doar a unora (sper sa fie totusi cativa care sa aiba dreptate ).


Punctul Omega

Posted by Anonim


   Se pare ca stiinta moderna incepe sa ne ofere mai nou teorii din ce in ce mai interesante: teoria Punctului Omega a fizicianului Frank J. Tipler, o teorie foarte complexa pe care o vom aborda pe scurt.
   Pe intelesul tuturor: se va evolua catre o singularitate finala- in Punctul Omega, premergator singularitatii finale, descendentii nostrii vor deveni nemuritori, o astfel de Fiinta, cu o structura punctiforma, fiind omniscienta, omnipotenta, omniprezenta.Teoria "Punctului Omega" este foarte importanta pentru ca ofera un mecanism fizic plauzibil pentru "invierea universala".Universul aflat in pragul singularitatii ar avea o capacitate de calcul tinzand spre infinit, fiind capabil sa simuleze orice fel de "posibil univers" si "creaturi'.Din punctul de vedere al locuitorilor unui astfel de Univers, lumea lor ar dura practic un timp infinit, orice fel de Univers posibil putand fi recreat in Punctul Omega. O astfel de Fiinta, numita Punctul Omega, ar avea puterea fizica sa-i invie pe toti care au trait vreodata, sa le ofere viata vesnica, sa creeze orice fel de lume,Univers.
  Singurele lacune ale acestei teorii dupa parerea mea sunt: plasarea Punctului Omega in viitor- nu in prezent si faptul ca se axeaza pe ciclicitati in Univers, neluand in calcul Creatia, care este continua.
  Sa fie posibil ca tema mesianica ce e prezenta sub diverse forme la nivelul intregii omeniri sa fie generata de un simtamant (imbold , conexiune) pe care noi oamenii sa-l avem cumva asupra Punctului Omega?E posibil sa fim cumva legati de El?Sa-l simtim?

1 comments:

  1. Anonim spunea...

    Vadem ceeace simtim, simtim ceeace vedem !.......................

Trimiteți un comentariu