"Unica si ultima implinire a fiecarui om este sa traiasca in propriul vis" I.P. Culianu

Abundenta si varietatea ce populeaza Gradina imi confera un sentiment de incantare si sper ca si voua.Credeti ca e mare Gradina?Gresiti!E Infinita!Si cu toate ca e infinita, are limite: imaginati-va o cusca (nu conteaza unde e plasata in Gradina) - de la gratiile ei spre exterior e Infinitul, insa daca mergi spre gratiile custii dai de limite.Poate ca, pana la urma, se pune totusi problema unei alegeri... Fie ca acest blog sa mai adauge un pic de sare si piper in amalgamul de "secrete revelate","cai de mantuire","tehnici de eliberare"...,raspandite prin lume in prezent. Ideile si analizele expuse aici au multiple surse de inspiratie,cu toate acestea, sper ca din cand in cand sa mai puna si Noul pe tapet,sa inspire si pe altii la a gasi noi explicatii si idei.Sa creeze!Sa viseze!Sunt printre noi unii carora le face placere doborarea viselor altora, parca ar trage cu prastia in pasari.Ignorati-i!Visati!Pentru ca din clipa in care doi oameni viseaza acelasi lucru,acesta devine realitate!Cat despre acceptarea sau respingerea ideilor prezentate pe acest blog?Daca nu exista Dumnezeu toti avem dreptate, insa daca exista, dreptatea va fi doar a unora (sper sa fie totusi cativa care sa aiba dreptate ).


Cuvintele

Posted by M


    Am batut suficient apa in piua cu descoperirile stiintifice, asa ca, pana cand nu ne luam bilete de transport ieftin in alte galaxii si suntem nemuritori, putem sa ne indreptam atentia si spre alte subiecte. Dar, inainte de asta, ne mai abatem putin atentia:
    Prin anul 2006 un grup de savanti, rusi cred, condusi de Piotr Garjajev, au descoperit ca ADN-ul e influentat de sunete (vibratii, cuvinte). Pe de-o parte limbajul, sintaxa sa, cuvintele par a-si avea originea in ADN (au aceeasi morfologie, mod de organizare), pe de alta parte cuvintele pot modifica ADN-ul(implicatiile sunt foarte mari). De exemplu au introdus sub forma de vibratii , cu ajutorul unui laser, in doua embrioane (identice) informatii diferite: dintr-unul a iesit broasca, din celalalt salamadra (dupa cum au programat).Pe internet daca cautati mai gasiti cate ceva scris pe tema asta.
    Daca extrapolam ajungem la concluzia ca am putea vindeca , schimba, omori( cum faceau apostolii) sau chiar invia cu ajutorul cuvintelor, si nu numai (implicatiile, ma repet, sunt imense -oricum oamenii de stiinta vor obtine imediat niste arme, caracteristic lor); iar mantrele si numele lui Dumnezeu ar putea fi privite in alta lumina. Inclusiv ce i se zice unui om pe tot parcursul vietii lui poate fi privit din alt unghi ca importanta. Mi-aduc aminte ce a relatat cineva(nu mai tin minte unde): cum a vazut in Japonia la un clan de ninjutsu pe maestul Hatsumi facand demonstratia unor proiectari fizice (aruncari) doar cu ajutorul vocii.
    Sa se adevereasca pana la urma ca exista chei ale Universului (mantre, nume divine-idei ale unor sisteme esoterice) cu ajutorul carora putem crea,vindeca...?
    Va ma aduceti aminte definitia vointei de la psihologie?

    Vointa =Proces psihic complex de reglaj superior realizat prin mijloace verbale si constand in actiuni de mobilizare si concentrare a energiei psihonervoase in vederea biruirii obstacolelor si atingerii scopurilor constient stabilite.
    Procesul vointei presupune mobilizarea, prin limbaj (limbajul interior indeosebi), a energiei psihonervoase.Cu alte cuvinte sufletul nostru (vointa) se manifesta prin cuvinte. Ciudat, nu?
    Interesanta ar fi si teoria filotelor si completarea ei cu cea expusa mai sus (natura noastra reala sa fie vointa? si toate aceste suflete sa fie legate, de ex. ca de un arbore,de filota -Vointa principala?).Si teoria superstringurilor daca-mi aduc bine-aminte spune ca Universul e vibratie si ca sunt cateva tipuri de vibratii principale care coexista si se suprapun (cum ar fi cele 10 Puteri Cosmice - Mahavidyas la hindusi sau cele 10 Sfere Ceresti - Sefiroturi in iudaism).Mda, ar fi destul de tranca fleanca.

    PS. Nu mai abordez pe larg, dar un subiect interesant este si cel al imprimatelor tridimensionale:am citit recent ca au construit o masina facuta la imprimanta 3D, un om traieste de cativa ani cu un rinichi facut la o imprimanta 3D, etc.

0 comments:

Trimiteți un comentariu