"Unica si ultima implinire a fiecarui om este sa traiasca in propriul vis" I.P. Culianu

Abundenta si varietatea ce populeaza Gradina imi confera un sentiment de incantare si sper ca si voua.Credeti ca e mare Gradina?Gresiti!E Infinita!Si cu toate ca e infinita, are limite: imaginati-va o cusca (nu conteaza unde e plasata in Gradina) - de la gratiile ei spre exterior e Infinitul, insa daca mergi spre gratiile custii dai de limite.Poate ca, pana la urma, se pune totusi problema unei alegeri... Fie ca acest blog sa mai adauge un pic de sare si piper in amalgamul de "secrete revelate","cai de mantuire","tehnici de eliberare"...,raspandite prin lume in prezent. Ideile si analizele expuse aici au multiple surse de inspiratie,cu toate acestea, sper ca din cand in cand sa mai puna si Noul pe tapet,sa inspire si pe altii la a gasi noi explicatii si idei.Sa creeze!Sa viseze!Sunt printre noi unii carora le face placere doborarea viselor altora, parca ar trage cu prastia in pasari.Ignorati-i!Visati!Pentru ca din clipa in care doi oameni viseaza acelasi lucru,acesta devine realitate!Cat despre acceptarea sau respingerea ideilor prezentate pe acest blog?Daca nu exista Dumnezeu toti avem dreptate, insa daca exista, dreptatea va fi doar a unora (sper sa fie totusi cativa care sa aiba dreptate ).

Mangaietoarea - Tara

Publicat de M  Oh, Regina iubitoare, Cap al bataliei, Stea a Diminetii...Tu stii harta lumilor invizibile, stii Tinta si Cararea-ascunsa ce-ntr-acolo duce pe putinii alesi. Ohh, gangurit al turturelei regale, lumina roz a rasaritului, a Ta mangaiere vindeca etern foamea sufletului pribeag in Jocul cosmic. Ohh, Gratie, Frumusete, Bucurie...nu tu vii acasa, Tu Esti Acasa...

  Spre a-l face pe Shiva sa zambeasca, a Sa Esenta, Divinitate (Sheckinah), Putere (mahaVidya) a luat 10 Forme. Da, dragilor. Jocul. Creatia.
  De vrei sa traversezi oceanul linistii spre unica insula de sunet, ai la dispozitiei 10 barci (Sephira, Nume). Acolo, stapana peste Shakti-urile care vaslesc in barci, Tara, Salvatoarea, straluceste si controleaza cresterea apelor.
  Cine este Tara, Mantuitoarea, steaua ce calauzeste?
  Cand Tatal  doreste sa se manifeste din proprie vointa,exista o miscare,o agitatie, o zvacnire. Aceasta zvacnire primoriala ( adya spanda) initiaza o serie de vibratii ce iau forma sunetului, nada, care e precursorul crearii obiectelor...( de fapt este baza Creatiei, a Prezentului)...Veda numeste aceasta Nitya Vak, Cuvantul Etern reprezentat prin sunetul simbol "AUM"("YHWH")."Aum"...este Supremul Intangibil, unitatea originara, Misterul imemorial care exista prin sine deasupra tuturor manifestarilor...Tot ce e cuvant si gand, tot ce se manifesta sub forma obictelor, perceptibile, ...., totul, TOTUL e o inflorire a lui AUM.
  Forta al carei sunet-simbol este "AUM" este Tara. Tara e nada primordial, pasyanti vak, Cuvantul ce vede, Cuvantul ce percepe creatia ce va urma, sunetul-substanta a TOT. Da, Tara e Cuvantul Etern ce reverbereaza fara intrerupere, ce sta la baza tuturor fiintelor...
  Venerare (mahacinacara)? Idee prost inteleasa, dar si mai prost aplicata. Nimic nu-i e mai drag ca Adevarul. Atat. Clar?
  Nu exista nici un fel de reglementare privind, timp, loc,practici, restrictii. Nu exista nici o conditionare.

  In jocul cosmic, totul e egal.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu